Megtisztulás Körútja Összefoglaló


A kezdetek:


A megtisztulás körútjának első könyvét nehéz összefoglalni, mert majd a következő könyvekkel ellentétben itt magát a világot is ismertetni kellett. Frances a főszereplőnk, akiről az elején nem tudunk semmit. A világot egy fertőzés pusztította el, ami után háromszáz évvel vagyunk egy városban, ahol egy új civilizációt építettek újra. Van egy szabály ami szerint minden század fordulón csapatok indulnak meg a város körüli irányokban hogy minél távolabb menve megtisztítsák azt, majd visszatérjenek több év elteltével. A tisztításban a város bűnősei is részt kell hogy vegyenek. Frances börtönbe kerül egy nappal a forduló előtt, így belekeveredik ebbe az egészbe. Öt rabtársával szállítják őt el a keleti rész határához, majd útjára bocsátják őket egy parancsnokkal. Frances már ekkor rátalál valakire akit Kesternek hívnak. A fiú nagyon kedves hozzá, és törődő mivel Frances nem képzett gyilkos, így nagyon fél attól mi vár rá. A többi társa: Robot, akinek a fél keze hiányzik. Aron, akinek a keze csupa heg. Benn, egy nagydarab izomagy. Jax, egy nagyon alpári pasas akivel konfliktusba kerül Kester. Ami után elhagyják a biztonságos zónákat nemsoká egy autóbaleset történik, amivel elkezdődik minden probléma. A balesetet Benn okozza, aki nem akar másokkal együtt tartani. A parancsnokot holtan találják az autó mellett. Közben viszont Jax, és Kester is eltűnt. Ekkor ébredt rá Frances hogy szűksége van Kesterre. Érez vele kapcsolatban valamit akkor is ha csak most találkoztak szinte. A keresésére indultak, majd megtalálták őt egy kocsmában pucérra vetkőzve. Jax rabolta el, és kötözte ki őt. A nagy újra találkozás után szerelmük erősebb lett. Most már tudják hogy Benn lopta el az eltűnt ellátmányukat, így úgy döntenek utána erednek, majd egy apartmanban találnak a férfira aki kicsit sem együtt működő. Miután megharapják az apartmanból menekülés közben karját Frances próbálja levágni, de nincs benne elég kurázsi így Aron teszi ezt meg.

A vonattól Aron haláláig:


A történtek után a csapat úgy dönt hogy a városba mennek az egyik közeli vonattal, de Frances lemarad a nagy rohanásban így két vagonnal hátrébb ugrik be a folyamatosan száguldó vonatra. Ott találkozik négy idegennel. A vörös hajú Ruby-vel, aki a csapat vezére. A platinaszőke Nathan-nel, aki nagyon fürge, és kedves. Ibik-kel aki egy törpe növésű emberke, és egy kislánnyal Elenával, akiről kiderül, hogy immunis és egyben gyógymód a fertőzésre. Céljuk eljutni egy szigetre. Ezért elrabolták a kislányt, akit a városban szörnyű dolgoknak tettek ki. Megegyezik Frances a csapattal hogy követik majd őket. Miután megérkeztek a városba a két csapat találkozik. Aron és Ruby között feszült volt a légkör. Egy hotelbe vezetett úton ugyanis egy ötödik személyt kerestek Rubyék aki Benjamin volt a tudós. A sziget ahova tartottak egy labornak adott helyett, és ezért is volt a tudósra szűkségük. A hotelben nem találtak a férfire, ezért csak letáboroztak. Frances és Kester végre bevallotta egymásnak vonzalmukat és szeretkeztek. Az éjszaka közepén Frances az egyik barikád mögött találja az összetört Aront, aki italba folytja bánatát. Elmeséli történetét, és végül kiderül, hogy mind a ketten egy kutya miatt kerültek börtönbe, így ez összekötik őket. Aron végig próbált egy jó példát mutatni Francesnek. Aron-t liftből kiáramló zombik falják fel.

A káosz:


Ezek után sejtetni lehetett hogy valaki szórakozik a csapattal, így távozni szerettek volna de nem lehetett. Csellel Nathant és Robotot a tizedikre csalogatták, majd elrabolta őket két férfi akik megerőszakolták őket. Végül megmenekültek, és a csapat egy bárban pihent le. A bárban Kester elmeséli Francesnek szomorú történetét arról, hogy Jax, a megszökött rab társ hogyan bántalmazta őt és húgát szexuálisan és ölte meg húgát a szeme előtt. A dolgok kezdtek nagyon a feje tetejére állni. Nathan akit nagyon megviselték a történtek egy alakot látott az utcán így utána eredt és a többiek is vele együtt. Egy múzeumba tévedtek, ahol csapdát állítottak nekik. A múzeum riasztója az egész területet bezengte ezzel egy csorda fertőzöttet vonzva, akik a csapatot egy wc-be száműzték. Ezek után egy szökési tervet találtak ki, ami jól is alakult, de akkor egyszer csak megjelent Jax és meglőtte Kestert, majd elmenekült. A halálán lévő Kesterrel együtt egy kis közértbe menekültek a túlélők. Ott töltöttek egy egész éjszakát, majd reggel mindent megzavartak a város helikopterei amik lebombázták a múzeumot. A nagy káoszban Nathan, Benn és Elena elkavarodott a többiektől. 

Kester halála:

A nagy káosz előtt meglett beszélve, hogy egy hajóval mennek majd tovább. Azt feltételezve, hogy az eltűntek is oda tartanak a csapat a hajókhoz sietett. Útközben egy latin-amerikai családdal találkoztak. Az apuka és anyuka gyermeke Winter, és a nővére Pearl. Velük együtt haladtak tovább. Ruby nem hallhatott a csapatra és elment a város másik részére keresni az eltűnteket, majd később Ibiknek mentek el Frances és Kester alkatrészekért. Visszatérve minden jónak látszódott ám valami hiba folytán a hajó felrobbant. A család szülei meghaltak, és Ibik is. Ezen akciók közben Francest és a csapat többi életben lévő részét elrabolták Jax és emberei. Egy csatornába ébredt Frances minden társával együtt. Jax és csapata megölni készültek őket amikor egy harc alakult ki. Frances megölte Jax-et de abban a pillanatban Jax is megölte Kestert.

A labor:

A halált nehezen tudta feldolgozni Frances de a cél még mindig a szeme előtt lebegett. Elszeretett volna jutni a szigetre. Az elraboltak között volt a tudós is, így most már teljes volt a csapat. Együtt eljutottak a szigetre, és elindultak a laborba. Ám odabent Benjamin átverte a csapatott, és egy horda fertőzöttet engedett rájuk egy kisebb helyen. A szőkés közben Rubyt megharapták. Egy páncél ajtóval elzárt helyre kerültek ahol Ruby elvérzett majd meghalt. Halála előtt Frances-el erősebbre fűzte kapcsolatát és többet megtudtunk az ő hármasuk (Nathan-Ibik-Ruby) történetéről. A csonka csapatnak sikerült kinyitni az acél ajtót, de Elena elszökött. Így Frances döntés előtt állt. Benjamin vagy Elena után menjenek. A csapat vezetőjévé vált. A tudós után mentek, de megint csak csapdába kerültek. Benjamin értesítette a várost hogy hol vannak. Az ellenszerrel együtt állt a csapat előtt egy kis szobában amikor is rájuk törtek. A túlélőket vissza vitték a városba, és Frances újra ott ébredt ahonnan az útját elkezdte. A cellájában, de immár más emberként aki készen áll bosszútálni, és túlélni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések